Private Label

Alles over wat een private label is, wat het verschil is tussen een white label en een private label en meer.

Wat is een Private Label?
Je kan private label het beste zien als ‘jouw merk aan het product van een ander’ koppelen. Private label producten zijn dus producten die je inkoopt en voorziet van jouw eigen merknaam en/of logo.

Private label is niets meer dan een concept waarbij jouw producten of diensten worden geproduceerd door een ander bedrijf: in de meeste gevallen jouw leverancier in China. De producten die door jouw leverancier worden geproduceerd, gaan door jouw bedrijf op de markt gebracht worden met jouw eigen merknaam erop. Dit concept bestaat al jaren maar wordt steeds relevanter in de wereld van e-commerce en dus voor ons als bol.com verkopers.

Met een private label maak je een product uniek. Omdat je dus een uniek product hebt gecreëerd is het voor een concurrent moeilijker om exact hetzelfde product aan te bieden en zal jij een onderscheidend vermogen hebben. Hoe we dit juridisch indekken ga je dadelijk leren.

 

Verschil tussen Private Label en White Label

Ik wil ook het verschil benoemen tussen een white label en een private label om verwarring te voorkomen. Het grootste verschil is dat je bij een private label als enige de verkooprechten hebt van dat product. Bij een whitelabel mag iedereen dit specifieke product inkopen en verkopen. Stel je voor dat jij een goedlopende nichemarkt hebt gevonden en als enige jouw unieke product mag verkopen. Je kan dan deze markt volledig gaan domineren, cashen!

Benieuwd naar de voordelen van het opzetten van een private label?

wil jij je eigen private label. beginnen?

Droom jij al tijden van een eigen merk starten, maar weet je gewoonweg niet waar je moet beginnen en wat er allemaal bij komt kijken? En hoe zorg je ervoor dat jouw merk een winstgevend merk wordt?

Laat ons alle handvatten en tools geven aan jou, die helpen bij het creëren van jouw eigen succesvolle en onweerstaanbare merk, een power brand. Een merk met een sterke branding die resulteert in winstgevenheid. Met de private label academy kan je zelf 24/7 bepalen wanneer jij werkt aan het creëren van je droom. Stop dreaming and start creating!

5 SPICES

Wij nemen je in 5 online cursussen mee door alle nodige stappen. Kies voor alle 5 (academy) of de losse cursussen.

Monthly Q&A's

Wij zullen al jullie vragen beantwoorden tijdens maandelijkse live Q&A’s.

Worksheets

Van campagneshoot- tot productbriefing en van financiële begroting tot aan marketing plan.

Alles wat jij nodig hebt om je eigen merk op te starten, overzichtelijk, duidelijk en snel:

met trots introduceren wij de. private label academy

In 10 weken tijd kan jij leren hoe je van begin af aan een eigen merk in de markt kan zetten. Met ons bewezen 5-spices model nemen wij jou mee door de verschillende fases van het proces: strategy, branding, product, sales & promotion. Iedere twee weken wordt er een module vrijgegeven, zodat jij voldoende tijd hebt om ermee aan de slag te gaan. Jij krijg alle geheimen in handen om smaak toe te voegen aan jouw eigen merk en een power brand neer te zetten.

Wij geloven dat iedereen die het écht wilt een succesvol merk in de markt kan zetten. Met alle handvatten, tips en tools vanuit onze Private Label Academy heb jij alles in huis om vlot van start te gaan. Je hoeft niet eindeloos opzoek te gaan naar antwoorden op jouw vragen want wij hebben alles overzichtelijk voor jou gebundeld.

 

Door je aan te melden voor de academy kan je starten vanaf de gekozen startdatum, iedere twee weken ontvang je toegang tot een nieuwe module. Maar het is aan jou, hoe snel je door de academy heen gaat. Je hebt een jaar lang 24/7 toegang tot onze online leeromgeving. Wij geven je wel richtlijnen en adviezen over hoe lang je over iedere SPICE-module moet gaan doen, zodat je daar houvast aan hebt. 

 


De online cursus bestaande uit 5 modules bevat:

Videomateriaal

Excel Templates

Worksheets

Opdrachten

Expert Masterclasses

5 Live Q&A's

Hopelijk zien wij jou snel.

durf te investeren in jezelf en jouw. toekomst

De Private Label Academy bevat ons bewezen 5-SPICES model, bestaande uit 5 modules die jou stap voor stap meenemen in het opzetten van je eigen merk.

SPICE 1
specify your. strategy

Leg de fundatie voor een succesvolle start van jouw merk en ontdek de kracht van een heldere strategie. Je weet wie jij als ondernemer bent en welke speerpunten belangrijk zijn voor de verdere ontwikkeling van jouw merk. Het sleutelwoord is focus.

Ready, set, go!

SPICE 2
position yourself as a. brand

Verover de harten van jouw droomklant en creëer jouw eigen power brand. Jij snapt het belang van krachtige branding en jij kan helder en concreet jouw merkverhaal overbrengen naar jouw klant. Jij weet door middel van tekst en beeld het juiste gevoel over te brengen naar jouw klant.

Tell your story!

SPICE 3
impress with a powerful. product

Neem de juiste stappen om een ijzersterk product vorm te geven die aansluit op de behoefte van jouw klant. Jij begrijpt wat ervoor nodig is om een sterk product in de markt te zetten. Je hebt een helder inzicht van alle mogelijkheden en weet op welke aspecten je goed moet letten, ook vanuit een financieel oogpunt.

Create, create!

SPICE 4
create a winning.
salesplan

Ontwikkel een duidelijke verkoopstrategie die jouw merk bestaansrecht geeft en tot een winstgevend bedrijf maakt. Je weet welke opties er zijn en durft bewust keuzes te maken. Jij snapt dat een goed salesplan van cruciaal belang is voor het succes van jouw merk.

Customers, here I come!

SPICE 5
elevate your brand with the right. promotion

Vind de juiste kanalen om jouw zichtbaarheid te vergroten en nieuwe klanten te binden. Je kent alle ins en outs van de verschillende promotiemogelijkheden en hebt daarin keuzes gemaakt die passen bij jouw merk.

Spread the word!

Of meld je nu snel aan voor de eerstvolgende Academy        

jouw coaches gedurende de gehele private label academy

Wij zijn Daniëlle & Sophie en willen jou alle lessen leren die wij bij bol.com, wehkamp, vtwonen en brandfield hebben opgedaan.

Naast het opzetten van onze eigen merken hebben wij jarenlang voor grote bedrijven producten en merken in de markt gezet. Wij kennen de valkuilen, processen en handige trucjes als geen ander en willen dit met alle liefde met jou delen.

Wij houden namelijk van mooie merken, en achter mooie merken staan mooie mensen die stuk voor stuk hun dromen waarmaken. Wij hebben alle kennis in huis om jou verder te helpen. Stapsgewijs doorloop jij het proces zonder overweldigd te raken en het doel uit het oog te verliezen: een succesvol power brand.


We’ve learned from the best and are here to teach you all the tricks.

Danielle en Sophie

Durf te investeren in jezelf en jouw toekomst

×

WhatsApp Chat

× Kan ik je helpen?